Alt om solceller
Økonomi
Det kan betale sig at investere i solceller i 2023, hvis dit forbrug er stort nok, og du bliver boende længe nok i huset til, at du har tjent din udgift hjem. Hvis du får lavet en løsning der æstetisk passer til dit hus, vil du endda kunne se frem til en værdistigning på din bolig.
Generelt kan det siges, at økonomien omkring et solcelleanlæg vil være god for stort set alle forbrugere. Da strømmen, der produceres af dit solcelleanlæg, er gratis og afgiftsfri, er der mange penge at sparre for hver kWh, du forbruger af din egen strøm.
Der er ingen begrænsning i den energi der bliver produceret. Og eget forbrug er ligegyldigt (p.t.) – det der bliver produceret udover eget forbrug kan senere tages tilbage fra nettet (det er det der er fidusen i nettoafregningsordningen)
Hvor stort solcelleanlæg må man sætte op? Der er som udgangspunkt ingen begrænsninger i størrelsen i forhold til opsætning af solcelleanlæg. Der er dog nogle omkostninger og tilslutningsomstændigheder, som man skal være opmærksom på, hvis man opsætter et anlæg over 50 kW.
Den forventede levetid på et solcelleanlæg er som udgangspunkt min. 30 år – gerne mere.
Dette indebærer selvfølgelig solcellepaneler af bedste kvalitet, altså solceller med god garanti og som er produceret ved de største og mest seriøse producenter.
Størstedelen af solcellerne har en ydelsesprocent på min 80% selv efter 25 års brug.
Hvis vi taler om inverteren, har den en forventet levetid på min. 15 år. Der kan dog forventes at inverteren skal fornyes en enkelt gang i et solcelleanlægs levetid.
Hvad angår batterier afhænger det af producenten, dvs. Gelbatterier/Blybatterier har typisk en levetid på 6-7 år. Hvor imod lithium batterier som regel har en levetid på minimum 20 år. Dette varierer selvfølgelig i henhold til producenten.
Dit eget forbrug er skattefrit. Hvis I er flere, der ejer anlægget (fx ægtepar), har I hver et bundfradrag på 7.000 kr. Du kan ikke få fradrag eller afskrive på dit anlæg. Du kan dog trække renteudgifter fra, hvis du har lånt penge til at købe anlægget.
Ja, det kan betale sig at investere i både solceller og varmepumpe. Solcelleanlægget kan skræddersyes efter størrelsen af varmepumpen. Den strøm solcellerne producerer dækker varmepumpens strømbehov.
Det Internationale Energiagentur (IEA) venter, at vi i 2050 vil kunne producere over en fjerdedel af verdens elektricitet – 27 procent – med solenergi, mens 16 procent af den energi, vi bruger til at opvarme eller nedkøle bygninger, fabrikker, datacentre og andet, vil kunne komme fra solenergi.
Teknik & elproduktion
Hvis du drømmer om en elbil næste gang du skifter bil, så bør du også overveje solceller. Mange kan nemlig køre rigtig grønt i elbilen, ved at lade fra solcellerne og gerne et husbatteri.
Elvarmekunder med solceller kan spare på elafgiften. For at kunne udnytte en reduceret elafgift kræver det dog ifølge skat.dk, at du opfylder følgende krav: Dit solcelleanlæg skal være tilsluttet en årsbaseret eller timebaseret nettoafregning.
Det siges, at 75 % af årsproduktionen sker om sommeren, hvilket overlader 25 % af produktionen af strøm fra solceller til vinteren
En autobørste med vand tilsluttet, er rigeligt til rens af dine solceller.
Vi sælger mange 6 kW solcelleanlæg. I Danmark producerer et 6 kW anlæg omkring 6000-6200 kWh om året
Gulvvarme og varmepumpe fungerer rigtig godt sammen, men vi har også radiatorer, og det kan varmepumpen også drive. Solcellerne er en perfekt kombination, fordi de producerer strøm til varmepumpen. Det giver os et meget lille samlet energiforbrug.
Dette varierer alt efter strømforbrug, og derfor anbefaler vi altid at tale med en af vores konsulenter, så vi kan skræddersy det bedste anlæg til den enkelte forbruger. Det handler om at dimensionere solcelleanlægget, så overproduktionen til el-nettet bliver minimal.
Der er kæmpe forskel på, om man ønsker et solcelleanlæg med eller uden batteri.
Hvis man vælger uden batteri, har man et solcelleanlæg, der kun producerer og leverer strøm til din bolig i dagtimerne, dvs. effektmæssigt får du op til 35% udnyttelse af dit solcelleanlæg.
Vælger du et anlæg med batteri, kan du gemme al overskydende strøm, der produceres til aften/nat timerne. Her få du 70-90% udnyttelse af dit solcelleanlæg.

Integration / nedfældning af solceller i tag
Hvad er GSE Integration? GSE Integration er mere end blot et montage system; det er en innovation, der ændrer spillets

Hvordan øges virkningsgraden af et solcelleanlæg?
Der findes en række måder, hvorpå man kan øge virkningsgraden på et solcelleanlæg. Anvende solceller med højere effektivitetDer findes forskellige

Hvad er et solcelleanlæg
Solceller er en fotovoltaisk teknologi, der omdanner lysenergi fra vores sol til elektrisk energi.Solcellerne består af halvledere, som lysenergien omdanner

Skal du have solceller med eller uden batteri?
Et solcelleanlæg med batteri er i de fleste tilfælde en rigtig god løsning for mange husstande. Med et batteri har

Vigtig viden om solceller og inverter
Solcellerne omsætter lysets stråling til elektricitet, ved fotoelektriske effekt.Vi arbejder ofte i to typer solceller Monokrystallinske solceller (sorte) og Polykrystallinske
Solcelle Energi rådgiver dig omkring hele solcelleanlægget:
- Hvilken størrelse og hvilket antal af solcellepaneler er optimal for at opnår den rigtige effekt til familiens forbrug?
- Overvejelser omkring inverter: er behovet en 1 faset eller en 3 faset inverter?
- Hvilken model og producent skal vi vælge? Vi samarbejde med de største producenter: Kostal, Growatt og Huawei.
- Skal anlægget være med eller uden batteri?
- Har du varmepumpe eller jordvarme? Hjælper vi også med beregning af hvilket solcelleanlæg der samarbejder bedst med din varmepumpe / jordvarme.
Hybridsolcelleanlæg, et solcelleanlæg med batteri, bygger vi oftest op i moduler, på denne måde er det muligt at udvide anlæggets batteristørrelse, og tilpasse batteri til husets forbrug og udvikling.
Gennem vores grundige rådgivning sørger vi for, at du får mest mulig grøn energi ud af dit solcelleanlæg.