fbpx

Hvad er et solcelleanlæg

Solcelleanlæg
Solceller er en fotovoltaisk teknologi, der omdanner lysenergi fra vores sol til elektrisk energi.

Solcellerne består af halvledere, som lysenergien omdanner til elektrisk energi med hjælpen fra fotovoltaisk effekt (1). Solcellerne er oftest lagt på taget, de kan også være jordmonteret i haven. Des mere lys der rammer solcellerne, jo bedre er effekten af strømproduktion. Derfor er det bedst at placere solcellerne på et sted, hvor de kan få direkte solskin. Sydsiden af huset eller haven er altid en vinder, hvis dette er en mulighed.

Når solens stråler rammer solcellen, frigives der elektroner fra solcellens halvlederelementer, dette giver en strøm af elektroner. Elektronerne bliver ledet gennem solcellen som derefter danner elektrisk jævnstrøm. Solcellerne kobles til en inverter (2), der omdanner den elektriske jævnstrøm fra solcellen til vekselstrøm, denne kan derefter bruges i husholdningen (5). Solcelleanlæg med batteri giver mulighed for at gemme overskydende strøm, så den kan bruges, når solen ikke skinner (4). Vekselstrømmen strømmer fra inverteren igennem elmåleren (3). Her måles produktion og forbruget af solenergi samt mængden af købt og solgt elektricitet fra elnettet (6). Du bliver afregnet for den producerede strøm ved levering til elnettet.

Solceller er et miljøvenligt alternativ til de traditionelle energikilder, vi kender som olie, gas og kul. Der produceres ikke skadelige emissioner eller affald, når der bliver produceret elektrisk energi. Derfor er solceller et fantastisk valg, hvis man både ønsker grøn energi, samt markant at reducere husstandens CO2-udledning.
solcelleanlæg

Hvad er et solcelleanlæg

Solceller er en fotovoltaisk teknologi, der omdanner lysenergi fra vores sol til elektrisk energi.Solcellerne består af halvledere, som lysenergien omdanner

Vigtig viden om solceller og inverter​

Solcellerne omsætter lysets stråling til elektricitet, ved fotoelektriske effekt.Vi arbejder ofte i to typer solceller Monokrystallinske solceller (sorte) og Polykrystallinske